Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, pyszne!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19781
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 461
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 430
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6823
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242361
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19781
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 461
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 430
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6823
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242361
Składniki
Kawałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Mięso oprószamy solą, pieprzem i papryką w proszku. Obsmażamy na maśle ze wszystkich stron, aż skórka się zrumieni. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Można je delikatnie wysmarować masłem. Cebule obieramy i kroimy w talarki, a następnie podsmażamy lekko na maśle. Do cebuli dodajemy przecier pomidorowy, powidło śliwkowe oraz niepełną szklankę wody. Mieszamy i gotujemy, aż sos nieco zgęstnieje. Następnie zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku. Mięso zalewamy przygotowanym sosem i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Jeśli w piekarniku mamy funkcję grilla, można ją włączyć na ostatnie dziesięć minut pieczenia i zdjąć pokrywę naczynia - wówczas mięso ładnie się zarumieni.