Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas lubi kurczaka, ja przygotowałam kawałki kurczaka pieczone w piekarniku. Mięsko kurczaka bardzo soczyste, smaczne a skórka bardzo chrupiąca i krucha.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Udka kurczaka dzielimy na 2 części udka i podudzia, następnie dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kawałki kurczaka nacieramy marynatą przygotowaną z oliwy, czosnku , czosnku granulowanego, soli i pieprzu oraz przyprawy do kurczaka. Tak przygotowane kawałki kurczaka odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Blachę z piekarnika natłuścić olejem i ułożyć na niej kawałki kurczaka. Następnie posypać słodką papryką i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut. W trakcie pieczenia kawałki polewać wytworzonym sosem lub gorącym bulionem. Podajemy do drugiego dania z ulubioną kapustą.
Udka w marynacie.