Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas lubi kurczaka, ja przygotowałam kawałki kurczaka pieczone w piekarniku. Mięsko kurczaka bardzo soczyste, smaczne a skórka bardzo chrupiąca i krucha.
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 169
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 108
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3420
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 169
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 108
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3420
Składniki
Udka kurczaka dzielimy na 2 części udka i podudzia, następnie dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kawałki kurczaka nacieramy marynatą przygotowaną z oliwy, czosnku , czosnku granulowanego, soli i pieprzu oraz przyprawy do kurczaka. Tak przygotowane kawałki kurczaka odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Blachę z piekarnika natłuścić olejem i ułożyć na niej kawałki kurczaka. Następnie posypać słodką papryką i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut. W trakcie pieczenia kawałki polewać wytworzonym sosem lub gorącym bulionem. Podajemy do drugiego dania z ulubioną kapustą.
Udka w marynacie.