Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas lubi kurczaka, ja przygotowałam kawałki kurczaka pieczone w piekarniku. Mięsko kurczaka bardzo soczyste, smaczne a skórka bardzo chrupiąca i krucha.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1700
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18586
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6354
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1144
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1700
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18586
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6354
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1144
Składniki
Udka kurczaka dzielimy na 2 części udka i podudzia, następnie dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kawałki kurczaka nacieramy marynatą przygotowaną z oliwy, czosnku , czosnku granulowanego, soli i pieprzu oraz przyprawy do kurczaka. Tak przygotowane kawałki kurczaka odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Blachę z piekarnika natłuścić olejem i ułożyć na niej kawałki kurczaka. Następnie posypać słodką papryką i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut. W trakcie pieczenia kawałki polewać wytworzonym sosem lub gorącym bulionem. Podajemy do drugiego dania z ulubioną kapustą.
Udka w marynacie.