Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych wszystkich,którzy lubią drób i owoce.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
Kurczaka nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Wkładamy do lodówki na 20 minut.
Kurczaka wkładamy do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Polewamy go trochę bulionem lub wodą przegotowaną na początek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godziny. 20 minut przed końcem pieczenia dajemy jabłko i pomarańczę pokrojoną w ósemki i owoce suszone. Temperatura i czas pieczenia podany jest na oko. Każdy z nas ma inny piekarnik. Kurczaka możemy podawać z sałatą ale także z ryżem.