Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych wszystkich,którzy lubią drób i owoce.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7767
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 568
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7767
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 568
Składniki
Kurczaka nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Wkładamy do lodówki na 20 minut.
Kurczaka wkładamy do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Polewamy go trochę bulionem lub wodą przegotowaną na początek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godziny. 20 minut przed końcem pieczenia dajemy jabłko i pomarańczę pokrojoną w ósemki i owoce suszone. Temperatura i czas pieczenia podany jest na oko. Każdy z nas ma inny piekarnik. Kurczaka możemy podawać z sałatą ale także z ryżem.