Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w trzech przyprawach. Kurczak delikatny i soczysty. Pyszna propozycja na skromny obiad.
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 67
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 75
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1218
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 290
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 67
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 75
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1218
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 290
Składniki
Udka dokładnie myjemy, osuszamy, następie nacieramy mieszanką oleju ze wszystkimi przyprawami. Tak zamarynowane mięso odkładamy na godzinę.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C. Przekładamy udka do naczynia żaroodpornego lub brytfanki i pieczemy pod przykryciem godzinę. Następnie zdejmujemy pokrywę i trzymamy mięso jeszcze 1/2 godziny w piekarniku, aż się przyrumieni. Podajemy udka z ulubionymi dodatkami.
Udka z kurczaka złociste gotowe!