Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka i soczyste mięsko a to wszystko w baaardzo smacznym pomidorowo-paprykowym sosie ....palce lizać:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11751
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Składniki
Udka umyć, osuszyć i oprószyć solą, pieprzem i ostrą papryką. Włożyć do lodówki na 1-2 godziny. Papryki oczyścić i razem z umytymi pomidorami pokroić w grubą kostkę .
Następnie obrać czosnek i cebulę, posiekać i zeszklić razem na maśle. Dodać paprykę i pomidory. Przyprawić solą, pieprzem i posiekanymi ziołami. Chwilę razem smażyć, tak około 5 minut.
Warzywa przełożyć do dużego, żaroodpornego naczynia. Zamarynowane udka obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie ułożyć je na warzywach. Piec przez 45minut w temp 200 stopni.
SMACZNEGO:)))