Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka i soczyste mięsko a to wszystko w baaardzo smacznym pomidorowo-paprykowym sosie ....palce lizać:)
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 848
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2179
Królowa grilla :)
Odsłon: 1458
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 848
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2179
Królowa grilla :)
Odsłon: 1458
Składniki
Udka umyć, osuszyć i oprószyć solą, pieprzem i ostrą papryką. Włożyć do lodówki na 1-2 godziny. Papryki oczyścić i razem z umytymi pomidorami pokroić w grubą kostkę .
Następnie obrać czosnek i cebulę, posiekać i zeszklić razem na maśle. Dodać paprykę i pomidory. Przyprawić solą, pieprzem i posiekanymi ziołami. Chwilę razem smażyć, tak około 5 minut.
Warzywa przełożyć do dużego, żaroodpornego naczynia. Zamarynowane udka obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie ułożyć je na warzywach. Piec przez 45minut w temp 200 stopni.
SMACZNEGO:)))