Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka i soczyste mięsko a to wszystko w baaardzo smacznym pomidorowo-paprykowym sosie ....palce lizać:)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Udka umyć, osuszyć i oprószyć solą, pieprzem i ostrą papryką. Włożyć do lodówki na 1-2 godziny. Papryki oczyścić i razem z umytymi pomidorami pokroić w grubą kostkę .
Następnie obrać czosnek i cebulę, posiekać i zeszklić razem na maśle. Dodać paprykę i pomidory. Przyprawić solą, pieprzem i posiekanymi ziołami. Chwilę razem smażyć, tak około 5 minut.
Warzywa przełożyć do dużego, żaroodpornego naczynia. Zamarynowane udka obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie ułożyć je na warzywach. Piec przez 45minut w temp 200 stopni.
SMACZNEGO:)))