Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jamaican Jerk to karaibska mieszanka ziół i przypraw. Nadaje słodko-pikantny smak i wspaniały aromat.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 249
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 249
Składniki
Przyprawę mieszamy z olejem i limonką. Smarujemy udka i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, do lodówki. Wyciągamy je co najmniej godzinę przed pieczeniem. Do rękawa do pieczenia wkładamy kurczaka i pokrojone w ćwiartki cebule. Zamykamy rękaw, nakłuwamy górę. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Wyciągamy i przecinamy rękaw. Wstawiamy na kolejne 20-30 minut, aż kurczak uzyska odpowiednio chrupką skórkę. Podajemy z frytkami i surówką.