Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jamaican Jerk to karaibska mieszanka ziół i przypraw. Nadaje słodko-pikantny smak i wspaniały aromat.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 776
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 937
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14586
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 776
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 937
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14586
Składniki
Przyprawę mieszamy z olejem i limonką. Smarujemy udka i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, do lodówki. Wyciągamy je co najmniej godzinę przed pieczeniem. Do rękawa do pieczenia wkładamy kurczaka i pokrojone w ćwiartki cebule. Zamykamy rękaw, nakłuwamy górę. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Wyciągamy i przecinamy rękaw. Wstawiamy na kolejne 20-30 minut, aż kurczak uzyska odpowiednio chrupką skórkę. Podajemy z frytkami i surówką.