Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie udka pieczone na kapuście kiszonej, sprawdzi się na obiad, ciepłą kolację lub spotkanie rodzinne.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16250
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4988
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16250
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4988
Składniki
Udka opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym, posmaruj olejem i posyp przyprawami. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Kapustę odciśnij, w razie potrzeby pokrój i przełóż do miski dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj. Kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego i podlej 1 szklanką wody lub bulionu.
Na kapuście ułóż udka i wstaw do nagrzanego do 190 st.piekarnika . Piec około 1 godziny na 15 minut przed końcem pieczenia, zdejmij pokrywę z naczynia żeby udka ładnie się przyrumieniły. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.