Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie udka pieczone na kapuście kiszonej, sprawdzi się na obiad, ciepłą kolację lub spotkanie rodzinne.
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2700
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 58
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 245
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3791
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 2700
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 58
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 245
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 3791
Składniki
Udka opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym, posmaruj olejem i posyp przyprawami. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Kapustę odciśnij, w razie potrzeby pokrój i przełóż do miski dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj. Kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego i podlej 1 szklanką wody lub bulionu.
Na kapuście ułóż udka i wstaw do nagrzanego do 190 st.piekarnika . Piec około 1 godziny na 15 minut przed końcem pieczenia, zdejmij pokrywę z naczynia żeby udka ładnie się przyrumieniły. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.