Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie udka pieczone na kapuście kiszonej, sprawdzi się na obiad, ciepłą kolację lub spotkanie rodzinne.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 800
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113312
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 832
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 800
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113312
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1318
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 832
Składniki
Udka opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym, posmaruj olejem i posyp przyprawami. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
Kapustę odciśnij, w razie potrzeby pokrój i przełóż do miski dodaj wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj. Kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego i podlej 1 szklanką wody lub bulionu.
Na kapuście ułóż udka i wstaw do nagrzanego do 190 st.piekarnika . Piec około 1 godziny na 15 minut przed końcem pieczenia, zdejmij pokrywę z naczynia żeby udka ładnie się przyrumieniły. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub pieczywem.