Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pyszny obiad. Mięso i pieczona kapusta. Tylko dodać ziemniaki i obiad gotowy.
duże naczynie do zapiekania
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3927
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29422
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18853
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3927
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29422
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18853
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Składniki
1. Kapustę poszatkuj. 2. Marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. 3. Warzywa przełóż do naczynia do zapiekania. Najpierw kapustę, na nią marchew. 4. Zalej wodą. 5. Warzywa dopraw: 1/4łyżeczki soli i pieprzu - posyp po wierzchu. Jeśli używamy bulionu -nie doprawiamy warzyw.
1. Mięso umyj, wysusz i dopraw przyprawami - sól, pieprz,papryka mielona, zioła prowansalskie. Papryka według upodobań - słodka, ostra, wędzona. 2. Mięso ułóż na warzywach.
Piecz pod przykryciem1,5 godziny w 200 stopniach, pozycja dół. Na koniec zdejmij pokrywkę i w temperaturze 180 stopni włącz termoobieg do zrumienienia mięsa.