Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, poniżej jedna z nich. Danie to bardzo łatwo przygotować, jednak efekt jest niesamowity. Udka z kurczaka są smaczne, aromatyczne i soczyste. Udka dobrze jest zamarynować wcześniej- na przykład poprzedniego dnia i trzymać w lodówce
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 93
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 93
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Udka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Resztę przypraw połączyć z oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać dokładnie natrzeć mięso z każdej strony. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć udka z każdej strony. Udka ułożyć w naczyniu żaroodpornym razem z całą marynatą. Dodać marchewkę. Piekarnik nagrzać do 200stopni i wstawić do niego udka. Piec bez przykrycia około godziny. W trakcie pieczenia dwa, trzy razy polać udka powstałym sosem.