Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś smacznego na danie obiadowe, pałki z kurczaka w pysznym sosie z warzywami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 118
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2664
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 824
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14243
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 118
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2664
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 824
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14243
Składniki
1. Udka kroimy na połowę, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka po staropolsku, układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy solą oraz pieprzem. 3. Papryki kroimy w paski, przekładamy do grzybów, podlewamy wodą, wlewamy sos sojowy, ocet, ketchup, dodajemy musztardę oraz cukier i szczyptę chili. Gotujemy 10 minut, łączymy z udkami.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego.