Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne i rozpływające się w ustach :)
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 96
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10249
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1918
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 96
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 10249
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1918
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra, czosnek obrać i pokroić w plasterki. Przyprawy, cebulę i czosnek wsypać do rękawa. Dobrze wymieszać, włożyć udka. Wlać do środka 100 ml ojeju uniwersalnego i 150ml. wody. Związać z obydwu stron i wmasować marynatę w udka. Ja lubię mocno przegryzione aromatem mięso więc odłożyłem na noc do lodówki. Udka piec w piekarniku przez ok 2 godziny w temp. 200 stopni, w Po dwóch godzinach przeciąć rękaw, wylać zawartość do naczynia żaroodpornego i ułożyć udka na wierzchu. Można dołożyć do zapieczenia obgotowane wcześniej ziemniaki, polewając je powstałym sosem. Piec bez przykrycia jeszcze około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gwarantuję że będzie smakowało !