Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne i rozpływające się w ustach :)
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 532
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2732
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 743
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3486
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 532
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2732
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 743
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3486
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra, czosnek obrać i pokroić w plasterki. Przyprawy, cebulę i czosnek wsypać do rękawa. Dobrze wymieszać, włożyć udka. Wlać do środka 100 ml ojeju uniwersalnego i 150ml. wody. Związać z obydwu stron i wmasować marynatę w udka. Ja lubię mocno przegryzione aromatem mięso więc odłożyłem na noc do lodówki. Udka piec w piekarniku przez ok 2 godziny w temp. 200 stopni, w Po dwóch godzinach przeciąć rękaw, wylać zawartość do naczynia żaroodpornego i ułożyć udka na wierzchu. Można dołożyć do zapieczenia obgotowane wcześniej ziemniaki, polewając je powstałym sosem. Piec bez przykrycia jeszcze około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gwarantuję że będzie smakowało !