Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, delikatne i rozpływające się w ustach :)
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1701
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 292
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 584
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1701
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 292
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 584
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra, czosnek obrać i pokroić w plasterki. Przyprawy, cebulę i czosnek wsypać do rękawa. Dobrze wymieszać, włożyć udka. Wlać do środka 100 ml ojeju uniwersalnego i 150ml. wody. Związać z obydwu stron i wmasować marynatę w udka. Ja lubię mocno przegryzione aromatem mięso więc odłożyłem na noc do lodówki. Udka piec w piekarniku przez ok 2 godziny w temp. 200 stopni, w Po dwóch godzinach przeciąć rękaw, wylać zawartość do naczynia żaroodpornego i ułożyć udka na wierzchu. Można dołożyć do zapieczenia obgotowane wcześniej ziemniaki, polewając je powstałym sosem. Piec bez przykrycia jeszcze około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gwarantuję że będzie smakowało !