Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka w czerwonej kapuście mogą stać się ulubionym, niedzielnym obiadem wszystkich domowników. Mięso będzie kruche, soczyste, a kapusta aromatyczna. Proponujemy przepis z zastosowaniem szybkowaru. To właśnie dzięki temu urządzeniu przygotujesz pyszne danie, nie tracąc jego wartości odżywczych. Poza tym zaoszczędzisz sporo czasu i pracy. Koniec ze spędzaniem w kuchni całego przedpołudnia w niedzielę.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 260
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241011
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2392
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 399
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 260
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241011
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2392
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 399
Składniki
Pokrój drobno czerwoną kapustę, umieść ją w misce i zalej wrzątkiem na 10 min, po tym czasie odlej wodę. Dzięki tej czynności kapusta utraci goryczkę.
Marynata – natrzyj udka z kurczaka przyprawą myśliwską i pieprzem mielonym.
Do szybkowaru wlej olej, rozgrzej go i podsmażaj udka z kurczaka z obu stron tak, aby się zarumieniły. Następnie przełóż je na talerz.
Zeszklij na tłuszczu pokrojoną cebulkę, a następnie dodaj do niej czerwoną kapustę, goździki, majeranek, cukier, pieprz ziarnisty, liść laurowy, ocet winny. W tym kroku możesz pokroić jabłka w kostkę lub zetrzeć marchewkę i dodać do reszty.
Wymieszaj wszystkie składniki i zalej je wodą.
Ułóż udka na kapuście, zamknij szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotuj całość przez około 30 minut na średnim ogniu.
Na koniec możesz odlać nadmiar wywaru z garnka. Proponujemy podanie udek w czerwonej kapuście z ziemniakami lub frytkami w towarzystwie pomidorków koktajlowych z ulubionym sosem.