Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka w miodowo musztardowej marynacie

Udka w miodowo musztardowej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 1568

Dodano:

Odsłon: 3110

Udka w tym wydaniu są bardzo smaczne i aromatyczne.

Składniki

  • 8 pałek kurczaka
  • 4 łyżki miodu
  • 5 łyżek musztardy (ja dałam sarepską)
  • 3 łyżki oleju
  • +rękaw do pieczenia lub naczynie żaroodporne z pokrywką
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy.

  2. Umyte i osuszone mięso obtaczamy w marynacie w większej misce.

  3. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Najlepiej na całą noc lub tego samego dnia, chociaż 3 godziny przed pieczeniem.

  4. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.

  5. Zamarynowane mięso wkładamy do rękawa lub naczynia i przykrywamy pokrywką, zostawiając nadmiar marynaty w misce, jeśli uznasz, że wyszło jej dużo.

  6. Pieczemy 45 minut, a w połowie czasu przewróćcie mięso na drugą stronę, aby nie przypiekło z jednej strony tylko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń