Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste udka w słodkiej marynacie z syropu klonowego z nutką pomarańczy. Po upieczeniu mięsko ma wspaniały kolor, smak i aromat. Można podawać z ziemniaczkami z wody i ulubioną surówką. Smacznego!
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1260
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 113
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 43
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1260
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 113
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 43
Składniki
Udka myjemy i czyścimy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą i pieprzem. Marynata: wszystkie składniki marynaty łączymy. Udka wkładamy do miski, polewamy marynatą. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej całą noc. Mięso wykładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego (nadmiar marynaty zachowujemy), wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30-40 minut, co jakiś czas polewamy pozostałą marynatą. Mięsko powinno nabrać pięknego, złoto - brązowego koloru.