Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8155
Dodano: 02.07.2012
Odsłon: 19739
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Udka myjemy i czyścimy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą i pieprzem. Marynata: wszystkie składniki marynaty łączymy. Udka wkładamy do miski, polewamy marynatą. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej całą noc. Mięso wykładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego (nadmiar marynaty zachowujemy), wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30-40 minut, co jakiś czas polewamy pozostałą marynatą. Mięsko powinno nabrać pięknego, złoto - brązowego koloru.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

sunka 27 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Pychotka, muszę wypróbować ten przepis,. Ja z kolei robię kaczkę w syropie pomarańczowym - Paola., to najlepsze danie naszej całej rodzinki. Lubimy tez żeberka na słodko.3 Kto głosował? | Odpowiedz

agnisia029 03 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
dzięki patusia5 w weekend na pewno zrobię....wyglądają wyśmienicie3 Kto głosował? | Odpowiedz

patusia5 03 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
Można zastąpić miodem.3 Kto głosował? | Odpowiedz

agnisia029 03 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
można czymś zastąpić syrop klonowy?5 Kto głosował? | Odpowiedz

rosse 03 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
Świetna ta marynata:)wypróbuję:)3 Kto głosował? | Odpowiedz