Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste udka w słodkiej marynacie z syropu klonowego z nutką pomarańczy. Po upieczeniu mięsko ma wspaniały kolor, smak i aromat. Można podawać z ziemniaczkami z wody i ulubioną surówką. Smacznego!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3891
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19813
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2955
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4087
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3891
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19813
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2955
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4087
Składniki
Udka myjemy i czyścimy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą i pieprzem. Marynata: wszystkie składniki marynaty łączymy. Udka wkładamy do miski, polewamy marynatą. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej całą noc. Mięso wykładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego (nadmiar marynaty zachowujemy), wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30-40 minut, co jakiś czas polewamy pozostałą marynatą. Mięsko powinno nabrać pięknego, złoto - brązowego koloru.