Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ,szybkie i smaczne danie.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1054
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 556
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1054
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 556
Składniki
Udka z kurczaka płuczemy ,oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy solą i pieprzem ,obtaczamy w mące i chwilę podsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondelku podgrzewamy bulion ,dodajemy liść laurowy ,wkładamy podsmażone udka ,zagotowujemy ,zmniejszamy płomień i dusimy 10 min. Wyjmujemy udka ,dodajemy śmietanę wymieszaną z płaską łyżką mąki i posiekanym koperkiem ,dokładnie mieszamy (najlepiej zdjąć z ognia). Udka ponownie wkładamy do sosu i dusimy jeszcze 15 min na wolnym ogniu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.