Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z kurczaka duszone w śmietanie

Udka z kurczaka duszone w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50264

Dodano:

Odsłon: 15261

Bardzo proste ,szybkie i smaczne danie.

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • mąka
  • olej do smażenia
  • 400 ml bulionu drobiowego
  • liść laurowy
  • 150 ml gęstej śmietany
  • pęczek koperku
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Udka z kurczaka duszone w śmietanie

Przygotowanie

  1. Udka z kurczaka płuczemy ,oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy solą i pieprzem ,obtaczamy w mące i chwilę podsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondelku podgrzewamy bulion ,dodajemy liść laurowy ,wkładamy podsmażone udka ,zagotowujemy ,zmniejszamy płomień i dusimy 10 min. Wyjmujemy udka ,dodajemy śmietanę wymieszaną z płaską łyżką mąki i posiekanym koperkiem ,dokładnie mieszamy (najlepiej zdjąć z ognia). Udka ponownie wkładamy do sosu i dusimy jeszcze 15 min na wolnym ogniu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Irys-1260 16 listopada 2014 Uwielbiam koperek w sosach.Twoje danie choć proste, jest bardzo smaczne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 14 listopada 2014 Pyszne, mięciutkie i aromatyczne udka - mniam :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń