Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z prostszych mięs , z którego można wyczarować przepyszne , różnorodne dania . Mięso , które kocha takie przyprawy jak : Cebula, curry, cząber,tymianek, bazylia, estragon, kminek, majeranek, papryka ostra,papryka słodka ,pieprz czarny, pieprz kolorowy ,rozmaryn, seler, szałwia, sól,koperek,pietruszka
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 61
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 138
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3835
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 61
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 138
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3835
Składniki
Udka oczyszczam , odcinam zbędne kawałki skóry , tłuszczu . Posypuję przyprawą - około 3 łyżek , polewam oliwą i dokładnie wcieram w mięso . Na głębokiej patelni rozgrzewam olej - tyle aby zakrył dno patelni . Układam udka skórką do dołu i podsmażam , aż się zarumieni . Odwracam na druga stronę i również podsmażam , aż się zarumienią . Następnie zestawiam z ognia i dolewam wody , tyle aby mięso było zanurzone . Dodaję liście laurowe , pieprz ziarnisty oraz ziele angielskie . Całość duszę na średnim ogniu około 20 minut , w między czasie sprawdzając aby woda całkowicie nie wyparowała . Po upływie tego czasu , dodaję całą puszkę pomidorów . Mieszam . Dodaję również podduszoną na oleju cebulę , którą pokroiłam w drobniejsze piórka . Całość duszę do miękkości . Na koniec rozbijam śmietanę w gorącej wodzie i dodaję do mojego dania.Do smaku doprawiam solą oraz pieprzem mielonym .
Kilka wskazówek : * Udka dusimy na średnim ogniu , takim aby sos zredukował się naturalnie do uzyskania dość gęstej konsystencji . * Polecam przyprawę , której użyłam do mięsa - https://szczypta-natury.pl/pl/p/Przyprawa-do-Rosolu-200g/175 * Jeżeli sos wyjdzie zbyt kwaśny , zajrzyj tu : https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/zbyt-kwasne-dania.html * Kurczaka podałam ze świeżo pieczonymi bagietkami