Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z kurczaka w sosie serowym z pieczarkami

Udka z kurczaka w sosie serowym z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 878 Ocena: 9753

Dodano:

Odsłon: 1665

Pieczarki oraz ser nie tylko sprawiają że potrawa jest wykwintna, nadają walory smakowe, dzięki czemu udka są soczyste i pyszne.

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 2 papryki czerwone
  • Przyprawa Pomysł na kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 25 dag pieczarek
  • Cebula
  • 2 serki topione
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Udka z kurczaka w sosie serowym z pieczarkami

Przygotowanie

  1. 1. Udka kroimy na połówki, doprawiamy przyprawą oraz solą.

  2. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  3. 3. Podlewamy wodą i prużymy.

  4. 4. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę.

  5. 5. Dodajemy pokrojone pieczarki.

  6. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  7. 7. Z papryki usuwamy gniazda i kroimy w paseczki, dodajemy do grzybów

  8. 8. Na koniec dodajemy serki i gotujemy do chwili rozpuszczenia

  9. 9. Sos z pieczarkami łączymy z mięsem.

  10. 10. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
    11. Danie gotowe.
    12. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 06 grudnia 2018 A ja tam lubię obgryzać kostki,danie wyśmienite:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 grudnia 2018 Beta :), lubię kurczaka, ale nigdy nie przepadałem za obgryzaniem kostek ;)
Zawsze mi to w domu wypominano i czasem muszę to zrobić hihi.
Filety to zupełnie co innego, ale jedzonko w takim anturażu przepyszne :D
Odpowiedzi: 6 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń