Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, po weekendzie zazwyczaj nie chcę się gotować. Dlatego dzisiaj propozycja dla tych bardziej leniwych. Wystarczy kilka udek z kurczaka, dużo ziół i przypraw, godzinka w piekarniku i mamy gotowe danie. Zapraszam!
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 219
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 985
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 861
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 219
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3213
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 985
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 861
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Udka z kurczaka doprawić wszystkimi przyprawami również cebulą i czosnkiem. Zamarynowane mięso przełożyć do ręka do pieczenia, warto zostawić na parę godzin w lodówce, a następnie zapiekać w piekarniku przez ok. godzinę, najpierw w 220 stopniach, po pewnym czasie zmniejszyć ogień. 15 minut przez wyciągnięciem przekłuć rękaw, żeby skórka stała się chrupiąca.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
:)