Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, po weekendzie zazwyczaj nie chcę się gotować. Dlatego dzisiaj propozycja dla tych bardziej leniwych. Wystarczy kilka udek z kurczaka, dużo ziół i przypraw, godzinka w piekarniku i mamy gotowe danie. Zapraszam!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Udka z kurczaka doprawić wszystkimi przyprawami również cebulą i czosnkiem. Zamarynowane mięso przełożyć do ręka do pieczenia, warto zostawić na parę godzin w lodówce, a następnie zapiekać w piekarniku przez ok. godzinę, najpierw w 220 stopniach, po pewnym czasie zmniejszyć ogień. 15 minut przez wyciągnięciem przekłuć rękaw, żeby skórka stała się chrupiąca.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
:)