Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, po weekendzie zazwyczaj nie chcę się gotować. Dlatego dzisiaj propozycja dla tych bardziej leniwych. Wystarczy kilka udek z kurczaka, dużo ziół i przypraw, godzinka w piekarniku i mamy gotowe danie. Zapraszam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12614
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13713
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12614
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13713
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Udka z kurczaka doprawić wszystkimi przyprawami również cebulą i czosnkiem. Zamarynowane mięso przełożyć do ręka do pieczenia, warto zostawić na parę godzin w lodówce, a następnie zapiekać w piekarniku przez ok. godzinę, najpierw w 220 stopniach, po pewnym czasie zmniejszyć ogień. 15 minut przez wyciągnięciem przekłuć rękaw, żeby skórka stała się chrupiąca.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
:)