Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z pieczarkami

Udka z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 4969

Dodano:

Odsłon: 1493

Polecam to danie szczególnie na święta , imprezy bo jest potrawą dekoracyjną jak również smaczną

Składniki

  • • 50 dag. pieczarek
  • • 4 szt. udka z kurczaka
  • • 1 puszka Kukurydzy
  • • 1 mały ketchup pikantny
  • • 4 łyżki oleju
  • • przyprawa do kurczaka
  • • chili
  • • ½ szk. wody
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, nacieramy przyprawą do kurczaka i solą.
    2. W woreczku do zapiekania układamy udka i pieczemy 40 minut w 180 °C.

  2. 3. Obieramy pieczarki, kroimy w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie, a kukurydzę odsączamy z zalewy.
    4. Do garnka małego wlewamy olej, ketchup, wodę oraz wkładamy kukurydzę, pieczarki i przyprawy to wszystko chwilę gotujemy.

  3. pieczony kurczak

  4. 5. W naczyniu układamy udka, polewamy sosem.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 grudnia 2017 Zarąbiste jedzonko ;) Coś podobnego robimy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń