Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może tak podane udka dla odmiany ?
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28765
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 277
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28765
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 277
Składniki
Udka umyłem , dokładnie osuszyłem , natarłem solą i pieprzem. Rodzynki i owoce goji umyłem i osuszyłem. Obrałem i posiekałem cebulę , przesmażyłem ją na gorącym oleju. Do cebuli włożyłem udka , dodałem rodzynki , owoce goji i łyżeczkę cynamonu. Wlałem tyle gorącej wody, aby zakryła mięso , przykryłem i dusiłem 30 minut. Ryż ugotowałem na półtwardo , odcedziłem. Naczynie do zapiekanek wysmarowałem masłem , ułożyłem w nim warstwę ryżu. Na nim ułożyłem udka razem z sosem. Przed włożeniem do piekarnika przykryłem formę folią aluminiową. Piekłem ok. 30 minut w temperaturze 150 stopni. Można dodać suszone morele , ale ich akurat nie miałem.