Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przygotowanie, dłuższe czekanie .
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8725
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8725
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Składniki
Udka podzielić na połówki, obsypać przyprawą do drobiu i obsmażyć na oleju. Marchewkę, pietruszkę obrać, zetrzeć na na grubych oczkach tarka. Por cienko pokroić. Ryż wypłukać i zmieszać z warzywami - włożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzch poukładać udka. Piec 1 godz lub troszkę dłużej aby mięso było miękkie. Nie przykrywać wtedy udka ładnie się zarumienią.