Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przygotowanie, dłuższe czekanie .
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5747
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6394
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 248
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5747
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 6394
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 248
Składniki
Udka podzielić na połówki, obsypać przyprawą do drobiu i obsmażyć na oleju. Marchewkę, pietruszkę obrać, zetrzeć na na grubych oczkach tarka. Por cienko pokroić. Ryż wypłukać i zmieszać z warzywami - włożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzch poukładać udka. Piec 1 godz lub troszkę dłużej aby mięso było miękkie. Nie przykrywać wtedy udka ładnie się zarumienią.