Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przygotowanie, dłuższe czekanie .
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1945
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 830
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1945
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Udka podzielić na połówki, obsypać przyprawą do drobiu i obsmażyć na oleju. Marchewkę, pietruszkę obrać, zetrzeć na na grubych oczkach tarka. Por cienko pokroić. Ryż wypłukać i zmieszać z warzywami - włożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzch poukładać udka. Piec 1 godz lub troszkę dłużej aby mięso było miękkie. Nie przykrywać wtedy udka ładnie się zarumienią.