Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przygotowanie, dłuższe czekanie .
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2764
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 540
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7034
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2764
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 540
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7034
Składniki
Udka podzielić na połówki, obsypać przyprawą do drobiu i obsmażyć na oleju. Marchewkę, pietruszkę obrać, zetrzeć na na grubych oczkach tarka. Por cienko pokroić. Ryż wypłukać i zmieszać z warzywami - włożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzch poukładać udka. Piec 1 godz lub troszkę dłużej aby mięso było miękkie. Nie przykrywać wtedy udka ładnie się zarumienią.