Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie i aromatyczne udka z kurczaka duszone z cebulą i sosem sojowym.
Udka z kurczaka umyłam i osuszyłam. Następnie natarłam z każdej strony przyprawą do kurczaka i pieprzem. Udka ułożyłam w naczyniu. Sos sojowy wymieszałam z rozgniecionym przez praskę czosnkiem i polałam nim udka. Udka przykryłam i odstawiłam do zamarynowania. Co jakiś czas obracałam udka, aby równo zamarynowały się w sosie sojowym. Mięso powinno się tak marynować przez minimum kilka godzin. Po tym czasie rozgrzałam na patelni ok. 2-3 łyżki oleju i ułożyłam na nim udka. Obsmażyłam je z obu stron. Cebule obrałam, pokroiłam w kostkę i dodałam do kurczaka. Wlałam pozostałą marynatę i 1/4 szklanki wody i dusiłam udka razem z cebulą pod przykryciem do miękkości. Co jakiś czas mieszałam cebulę i przewracałam udka na drugą stronę. Udka najlepiej podawać z ryżem lub chińskim makaronem i surówką z kiełków lub kapusty pekińskiej.
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 9
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 291
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 370
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 132
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 9
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 291
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 370
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 132
Składniki
Udka z kurczaka umyłam i osuszyłam. Następnie natarłam z każdej strony przyprawą do kurczaka i pieprzem. Udka ułożyłam w naczyniu. Sos sojowy wymieszałam z rozgniecionym przez praskę czosnkiem i polałam nim udka. Udka przykryłam i odstawiłam do zamarynowania. Co jakiś czas obracałam udka, aby równo zamarynowały się w sosie sojowym. Mięso powinno się tak marynować przez minimum kilka godzin. Po tym czasie rozgrzałam na patelni ok. 2-3 łyżki oleju i ułożyłam na nim udka. Obsmażyłam je z obu stron. Cebule obrałam, pokroiłam w kostkę i dodałam do kurczaka. Wlałam pozostałą marynatę i 1/4 szklanki wody i dusiłam udka razem z cebulą pod przykryciem do miękkości. Co jakiś czas mieszałam cebulę i przewracałam udka na drugą stronę. Udka najlepiej podawać z ryżem lub chińskim makaronem i surówką z kiełków lub kapusty pekińskiej.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burger z łososiem i wasabi mayo
Dania główne
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Dania główne
Naleśniki mięsno- warzywne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Burger z łososiem i wasabi mayo
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Odsłon: 69