Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany obiad niedzielny:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 971
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4177
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 971
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4177
Składniki
Udka przyprawiamy przyprawą odrobiną pieprzu i dobrze nacieramy czosnkiem pokrojonym w plasterki. Wkładamy do miseczki,przykryć szczelnie folią i odstawiamy do lodówki na noc.
Ziemniaki oskrobać. Dobrze przyprawić przyprawą i wkładamy do rękawa wraz z udkami. Dodajemy kilka łyżek wody około ( 5 ). Następnie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180stopni na 1h do1,5h w zależności od wielkości ziemniaków.
Podajemy z surówką, w moim przypadku z pora. Smacznego:)