Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuje udka z kurczaka zapiekane w prostym sosie szparagowym. Udka podczas pieczenia nachodzą wspaniałym smakiem szparagów. Udka są niezwykle soczyste i miękkie.
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6589
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 55
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2913
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6589
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 55
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2913
Składniki
1. Z szparagów odetnij zdrętwiałe końcówki. Szparagi pokrój na mniejsze kawałki. Główki szparagów odłóż na bok 2. Do garnka wlej rosół, dodaj sok z cytryny i przyprawy. Zagotuj. Do gotującego się rosołu dodaj szparagi i całość gotuj rpzez 10 minut 3. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do rosołu ze szparagami. Całość zmiksuj. 4. Sos przelej do naczynia żaroodpornego. Ułóż udka. Posól je i posyp pieprzem. Ułóż główki szparagów 5. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 195 stopni przez 40 minut.