Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuje udka z kurczaka zapiekane w prostym sosie szparagowym. Udka podczas pieczenia nachodzą wspaniałym smakiem szparagów. Udka są niezwykle soczyste i miękkie.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 124
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 174
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 274
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 124
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 174
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 274
Składniki
1. Z szparagów odetnij zdrętwiałe końcówki. Szparagi pokrój na mniejsze kawałki. Główki szparagów odłóż na bok 2. Do garnka wlej rosół, dodaj sok z cytryny i przyprawy. Zagotuj. Do gotującego się rosołu dodaj szparagi i całość gotuj rpzez 10 minut 3. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do rosołu ze szparagami. Całość zmiksuj. 4. Sos przelej do naczynia żaroodpornego. Ułóż udka. Posól je i posyp pieprzem. Ułóż główki szparagów 5. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 195 stopni przez 40 minut.