Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuje udka z kurczaka zapiekane w prostym sosie szparagowym. Udka podczas pieczenia nachodzą wspaniałym smakiem szparagów. Udka są niezwykle soczyste i miękkie.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1947
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1759
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1947
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1759
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
1. Z szparagów odetnij zdrętwiałe końcówki. Szparagi pokrój na mniejsze kawałki. Główki szparagów odłóż na bok 2. Do garnka wlej rosół, dodaj sok z cytryny i przyprawy. Zagotuj. Do gotującego się rosołu dodaj szparagi i całość gotuj rpzez 10 minut 3. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do rosołu ze szparagami. Całość zmiksuj. 4. Sos przelej do naczynia żaroodpornego. Ułóż udka. Posól je i posyp pieprzem. Ułóż główki szparagów 5. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 195 stopni przez 40 minut.