Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne skrzydełka i uda z kurczaka pieczone w piekarniku. Mięsko wcześniej zamarynowane. Po upieczeniu są chrupiące , kruche ale przede wszystkim smaczne. Mięsko może być smaczną przekąskę, jak również na szybki, prosty i tani obiad. Polecam
blaszka, miska, łyżka, ścierka, ręcznik papierowy,
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 785
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 785
Składniki
Czas przygotowania 15 minut + czas marynowania + czas pieczenia. Składniki marynaty dokładnie wymieszałam. Skrzydełka umyłam, osuszyłam , następnie włożyłam do przygotowanej marynaty, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 2 godzin w chłodne miejsce w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie skrzydełka przełożyłam razem z marynatą na blachę, włożyłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekłam do miękkości mięsa około godziny. Podałam z kluskami i surówką. Smacznego
Mięsko w marynacie.
Danie gotowe do podania. Smacznego