Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne skrzydełka i uda z kurczaka pieczone w piekarniku. Mięsko wcześniej zamarynowane. Po upieczeniu są chrupiące , kruche ale przede wszystkim smaczne. Mięsko może być smaczną przekąskę, jak również na szybki, prosty i tani obiad. Polecam
blaszka, miska, łyżka, ścierka, ręcznik papierowy,
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 297
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Składniki
Czas przygotowania 15 minut + czas marynowania + czas pieczenia. Składniki marynaty dokładnie wymieszałam. Skrzydełka umyłam, osuszyłam , następnie włożyłam do przygotowanej marynaty, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na 2 godzin w chłodne miejsce w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie skrzydełka przełożyłam razem z marynatą na blachę, włożyłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekłam do miękkości mięsa około godziny. Podałam z kluskami i surówką. Smacznego
Mięsko w marynacie.
Danie gotowe do podania. Smacznego