Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udziec pieczony w rękawie ma kruche , soczyste, mięsko. Prosty i szybki w przygotowaniu. Taki sposób przygotowania mięsa to fajna, prosta i szybka alternatywa i pomysł na niedzielny obiad. Podany z kluskami i ulubioną surówką smakuje wybornie.
rękaw do pieczenia, naczynie żaroodporne, ręcznik papierowy, miska, ścierka,
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2535
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3040
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102018
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2535
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3040
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102018
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Składniki
Udziec indyczy dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Do miski wkładamy składniki marynaty i dokładnie mieszamy . Czosnek obieramy i kroimy na kawałki. Udziec nacinamy w niektórych miejscach i w nacięcia wkładamy kawałki czosnku. Następnie nacieramy dokładnie przygotowaną marynatą , wkładamy do naczynia przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na 120 minut czyli 2 godziny. Po tym czasie mięso wyjmujemy 6wkładamy do rękawa , dodajemy pozostały czosnek, rękaw z obydwu stron dokładnie związujemy . Przekładamy do naczynia żaroodpornego , wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. Po tym czasie rękaw od góry przecinamy i dalej pieczemy przez kolejne 30 minut aby mięsko ładnie się przyrumieniło i dopiekło. Po upieczeniu mięso wyjmujemy a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszaną w wodzie. Podajemy z kluskami i ulubioną surówką lub kapustą. Równie dobrze smakuje z podane w towarzystwie kaszy lub makaronu jak kto lubi. Przygotowanie około 30 minut + marynowanie + pieczenie.
Danie gotowe do podania.
Mięsko przygotowane do pieczenia.