Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj pyszne i delikatne mięso z udźca indyka w lekkim aromatycznym sosie.Mięsko rozpływa się w ustach:)
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 813
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 192
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 333
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 266
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 813
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 192
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 333
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 266
Składniki
Cebulę pokroić w piórka,czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pokrojone grubiej pieczarki i usmażyć. Mięso pokroić w większe części,dodać do pieczarek.Mięso posypać płatkami pomidorow. Wlać wodę tyle by przykryła mięso. Przykryć i gotować około 40 min. Kiedy mięso mamy miękkie zrobić zaczepkę z mąki i zimnej wody,wlać do mięsa i zagotować. Na koniec wlać śmietankę,doprawić do smaku i pogotować 5 min.
Smacznego życzę!