Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki w sosie koperkowym to jedno z najpopularniejszych dań obiadowych w naszym kraju. Warto wiedzieć jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2316
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3450
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4151
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73929
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 565
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2316
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3450
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4151
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73929
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 565
Składniki
Mięso połącz z jajkiem i bułką tartą. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Uformuj kulki. Każdą z nich obtocz w mące.
Do garnka wlej bulion i gdy się zagotuje dodaj pulpety. Dodaj ryż. Całość gotuj ok. 20 minut.
Koperek bardzo drobno posiekaj.
Wymieszaj mąkę, śmietanę i mleko tak, aby nie było grudek. Powoli wlewaj masę ze szklanki do garnka. Cały czas mieszaj. Na koniec dodaj koperek. Ponownie zagotuj.