Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki w sosie koperkowym to jedno z najpopularniejszych dań obiadowych w naszym kraju. Warto wiedzieć jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8899
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21829
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 502
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8899
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21829
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 502
Składniki
Mięso połącz z jajkiem i bułką tartą. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Uformuj kulki. Każdą z nich obtocz w mące.
Do garnka wlej bulion i gdy się zagotuje dodaj pulpety. Dodaj ryż. Całość gotuj ok. 20 minut.
Koperek bardzo drobno posiekaj.
Wymieszaj mąkę, śmietanę i mleko tak, aby nie było grudek. Powoli wlewaj masę ze szklanki do garnka. Cały czas mieszaj. Na koniec dodaj koperek. Ponownie zagotuj.