Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki w sosie koperkowym to jedno z najpopularniejszych dań obiadowych w naszym kraju. Warto wiedzieć jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 248
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 248
Składniki
Mięso połącz z jajkiem i bułką tartą. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Uformuj kulki. Każdą z nich obtocz w mące.
Do garnka wlej bulion i gdy się zagotuje dodaj pulpety. Dodaj ryż. Całość gotuj ok. 20 minut.
Koperek bardzo drobno posiekaj.
Wymieszaj mąkę, śmietanę i mleko tak, aby nie było grudek. Powoli wlewaj masę ze szklanki do garnka. Cały czas mieszaj. Na koniec dodaj koperek. Ponownie zagotuj.