Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki w sosie koperkowym to jedno z najpopularniejszych dań obiadowych w naszym kraju. Warto wiedzieć jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 205
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 372
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 99
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27669
Pychota. Polecam.
Odsłon: 205
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 372
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 99
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27669
Składniki
Mięso połącz z jajkiem i bułką tartą. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Uformuj kulki. Każdą z nich obtocz w mące.
Do garnka wlej bulion i gdy się zagotuje dodaj pulpety. Dodaj ryż. Całość gotuj ok. 20 minut.
Koperek bardzo drobno posiekaj.
Wymieszaj mąkę, śmietanę i mleko tak, aby nie było grudek. Powoli wlewaj masę ze szklanki do garnka. Cały czas mieszaj. Na koniec dodaj koperek. Ponownie zagotuj.