Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis, przepyszne danie obiadowe.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 289
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 289
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9778
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Składniki
Filety umyć , pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Cukinię umyć , pokroić w plastry. Pieczarki obrać pokroić . Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Kulkę mozzarelli pokroić w plastry. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć plastry cukinii , na niej pieczarki, doprawić solą i pieprzem oraz 1 łyżeczką ziół prowansalskich.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, włożyć przygotowane filety i obsmażyć z obu stron, ułożyć na pieczarkach. Na oleju po obsmażonych filetach poddusić cebulę 3 minuty ułożyć na filetach, na niej plastry mozzarelli, na niej żurawinę.
Przykryć drugą połową plastrów cukinii, doprawić solą oraz ziołami prowansalskimi.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić przygotowane filety , piec 20 minut, wyjąć , posypać utartym serem.
Wstawić do piekarnika, piec do zrumienienia sera , około 10 minut.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.