Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę potrawkę mam od swego taty, który podczas jednej z moich wizyt u rodziców w USA chciał mi zaimponować swoimi zdolnościami kulinarnymi i ugotował nam na kolację tę potrawkę. No i mu się udało, bo od tamtej pory przyrządzam tę potrawkę, jeśli nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie. Jest prosta, szybka w wykonaniu i smaczna.
Garnek, deska i nóż do krojenia
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 41
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 346
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 68
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 182
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 41
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 346
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 68
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 182
Składniki
Do garnka lejemy tylko 1 łyżkę oleju i na to wrzucamy kiełbaski , aby zbrązowiała, obracamy je od czasu do czasu. Całą potrawę gotujemy na najmniejszym palniku, na najmniejszym ogniu.
Tyle, co zajmuje obranie cebul i ich pokrojenie trwa smażenie kiełbasek. Dodajemy do kiełbasek i smażymy.
W tym czasie, kiedy cebulą i kiełbaski się smażą, kroimy pieczarki na pół i wrzucamy do garnka. Mieszamy od czasu do czasu drewnianą łyżką, zdrapując z dna brązowy tłuszcz, aby wydobyć smak i nadać koloru potrawce.
W tym czasie, kiedy potrwają się smaży, wydrążamy środki ze strąków papryki, kroimy je w podłużne paski, a następnie każdy pasek na 3 części w poprzek. Pieczarki już powinny puścić trochę soku.
Do potrawki dodajemy pieprz i czerwoną paprykę, ziele angielskie oraz liść laurowy, przykrywamy i dusimy około 10 minut od czasu do czasu mieszając, bo w potrawce nie będzie zbyt wiele płynu. Chodzi o to, aby każdy składnik naturalnie wpuścił do całości swój walor smakowy. Całość gotowania powinna zamknąć się w 30 minutach. Podawać z ryżem, chlebem, ziemniakami lub kaszą. Smacznego.