Do góry

Dania główne Przepis na:

Urozmaicone schabowe

Urozmaicone schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 859 Ocena: 9354

Dodano:

Odsłon: 4025

Wspaniała odmiana schabowego, bo ile można jeść tradycyjne kotlety.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 10 dag sera żółtego w plasterkach
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Urozmaicone schabowe

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Majonez mieszamy ze szczypiorkiem i smarujemy nim mięso.

  2. 3. Następnie układamy ser żółty.

  3. 4. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.
    5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  4. 6. Kotlety gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń