Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny farsz idealny dla dzieci.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6060
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1846
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6060
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1846
 
         
         
                Składniki
Pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy lekko cebulę. Do cebuli dodajemy starte pieczarki. I smaży do momentu całkowitego wyparowania wody.
Usmażone pieczarki odstawiamy do przestygnięcia. Przestudzone grzyby przepuszczamy przez maszynkę i odkładamy do lodówki na około 2-3 godziny.
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miksera. I wyrabiamy dokładnie ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość 2-3 mm. Na rozwałkowanym cieście literatką wykrawamy koła, na które małą łyżeczką nakładamy farsz.
Pierogi sklejamy na brzegach. I zawijamy je łącząc dwa końce pieroga tak aby powstało nam uszko. Posklejane uszka odkładamy na wysypany mąką blat.
Gotowe pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie przez jakieś 3 minuty do momentu wypłynięcia na powierzchnie.
Ugotowane uszka wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na talerzu.
Przed podaniem uszka zalewamy czerwonym barszczem. Smacznego !!!
;-D