Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny farsz idealny dla dzieci.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5558
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29898
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19627
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5558
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29898
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 253
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19627
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1130
Składniki
Pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy lekko cebulę. Do cebuli dodajemy starte pieczarki. I smaży do momentu całkowitego wyparowania wody.
Usmażone pieczarki odstawiamy do przestygnięcia. Przestudzone grzyby przepuszczamy przez maszynkę i odkładamy do lodówki na około 2-3 godziny.
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miksera. I wyrabiamy dokładnie ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość 2-3 mm. Na rozwałkowanym cieście literatką wykrawamy koła, na które małą łyżeczką nakładamy farsz.
Pierogi sklejamy na brzegach. I zawijamy je łącząc dwa końce pieroga tak aby powstało nam uszko. Posklejane uszka odkładamy na wysypany mąką blat.
Gotowe pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie przez jakieś 3 minuty do momentu wypłynięcia na powierzchnie.
Ugotowane uszka wyjmujemy łyżką cedzakową i układamy na talerzu.
Przed podaniem uszka zalewamy czerwonym barszczem. Smacznego !!!
;-D