Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego dnia miałam wiele do zrobienia i nie miałam czasu na stanie w kuchni a obiad trzeba było przygotować. Postanowiłam przygotować danie jednogarnkowe ale po swojemu.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 1998
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12948
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 252
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 1998
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12948
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 252
Składniki
Przygotować warzywa. Por i marchew pokroić na plasterki. Brukiew pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić na 4 kawałki.
Karkówkę pokroić na ok 3 - 4 cm kawałki i podsmażyć na oleju przez kilka minut. Dodać marchew i por. Smażyć kilka minut.
Dodać pieczarki i smażyć kilka minut. Dodać brukiew. Teraz dolewam 05, szklanki wody i..... w zależności od ilości ryżu dodaję tyle wody ile potrzeba. (jak wiadomo ryż najlepiej gotuje się w proporcjach 1:2 czyli jedna porcja ryżu na 2 porcje wody.) Ja dolałam jeszcze 2 szklanki wody. Gotować na wolnym ogniu przez ok 20 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać surowy ryż (u mnie szklanka ryżu) i wszystko wymieszać. (jeżeli za dużo wody wyparuje a ryż będzie jeszcze twardy należy dolać jeszcze wody pamiętając aby nie przesadzić z ilością, gdyż nie gotujemy zupy)
Gotować do momentu aż ryż i warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku i podawać.
Smacznego