Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na pyszne placuszki z jabłkami. Do zjedzenia na ciepło lub na zimno.
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 79
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 144
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 73
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 79
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 144
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 73
Składniki
Do miski wbijamy jajko, roztrzepujemy je widelcem. Dolewamy mleko i ekstrakt waniliowy i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki.
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy stopniowo do mleka z jajkiem, cały czas mieszając. Odstawiamy.
Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej nakładamy po łyżce ciasta i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy.
Gdy odciekną z nadmiaru tłuszczu posypujemy je cukrem pudrem.