Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na pyszne placuszki z jabłkami. Do zjedzenia na ciepło lub na zimno.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1802
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1533
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1967
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1802
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1533
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1967
Składniki
Do miski wbijamy jajko, roztrzepujemy je widelcem. Dolewamy mleko i ekstrakt waniliowy i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki.
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy stopniowo do mleka z jajkiem, cały czas mieszając. Odstawiamy.
Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte jabłka dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej nakładamy po łyżce ciasta i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.
Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy.
Gdy odciekną z nadmiaru tłuszczu posypujemy je cukrem pudrem.