Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki smakują wybornie . Kiedy znudzą się nam z kurkami czy sosami możemy przygotować je w formie warkocza.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2652
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101917
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6307
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2652
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101917
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6307
Składniki
Każdą polędwiczkę przekroić na trzy pasy, ale nie docinać do końca. Wszystkie przyprawy wymieszać z czterema łyżkami oleju, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Przy pomocy silikonowego pędzla, posmarować dokładnie mięso. Odłożyć na godzinę do lodówki. Zapleść warkocz. Końcówki spiąć wykałaczką. Zrumienić na patelni z obu stron na rozgrzanym oleju. Delikatnie przenieść do podłużnego naczynia żaroodpornego. Podlać olejem z patelni i winem. Piec 40 minut w 180 stopniach pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywę a mięso posypać tymiankiem. Podałam z surówką ze świeżych warzyw i ziemniakami panierowanymi w jajku i bułce.