Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki smakują wybornie . Kiedy znudzą się nam z kurkami czy sosami możemy przygotować je w formie warkocza.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1009
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7406
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1009
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7406
Składniki
Każdą polędwiczkę przekroić na trzy pasy, ale nie docinać do końca. Wszystkie przyprawy wymieszać z czterema łyżkami oleju, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Przy pomocy silikonowego pędzla, posmarować dokładnie mięso. Odłożyć na godzinę do lodówki. Zapleść warkocz. Końcówki spiąć wykałaczką. Zrumienić na patelni z obu stron na rozgrzanym oleju. Delikatnie przenieść do podłużnego naczynia żaroodpornego. Podlać olejem z patelni i winem. Piec 40 minut w 180 stopniach pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywę a mięso posypać tymiankiem. Podałam z surówką ze świeżych warzyw i ziemniakami panierowanymi w jajku i bułce.