Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki smakują wybornie . Kiedy znudzą się nam z kurkami czy sosami możemy przygotować je w formie warkocza.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Każdą polędwiczkę przekroić na trzy pasy, ale nie docinać do końca. Wszystkie przyprawy wymieszać z czterema łyżkami oleju, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Przy pomocy silikonowego pędzla, posmarować dokładnie mięso. Odłożyć na godzinę do lodówki. Zapleść warkocz. Końcówki spiąć wykałaczką. Zrumienić na patelni z obu stron na rozgrzanym oleju. Delikatnie przenieść do podłużnego naczynia żaroodpornego. Podlać olejem z patelni i winem. Piec 40 minut w 180 stopniach pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywę a mięso posypać tymiankiem. Podałam z surówką ze świeżych warzyw i ziemniakami panierowanymi w jajku i bułce.