Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne zapiekane w sosie beszamelowym.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2086
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101780
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6209
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2086
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101780
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6209
Składniki
Warzywa gotujemy ok. 10 minut w wodzie przyprawionej liściem laurowym i zielem angielskim. Można dodać także przekrojony na 2 części ząbek czosnku. Ugotowane warzywa odcedzić, włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać beszamelem.
SOS: masło rozpuścić, dodać mąkę. Następnie zalać sos szklanką wywaru z ugotowanych warzyw, zestawić z ognia i dodać śmietanę bądź jogurt. Do powstałego sosu dodać zioła prowansalskie. Zlać warzywa sosem, na wierzch dodać starty ser żółty. Zapiec w piecu ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni. SMACZNEGO!!!