Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne zapiekane w sosie beszamelowym.
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 57
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 53
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 411
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 119
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 57
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 53
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 411
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 119
Składniki
Warzywa gotujemy ok. 10 minut w wodzie przyprawionej liściem laurowym i zielem angielskim. Można dodać także przekrojony na 2 części ząbek czosnku. Ugotowane warzywa odcedzić, włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać beszamelem.
SOS: masło rozpuścić, dodać mąkę. Następnie zalać sos szklanką wywaru z ugotowanych warzyw, zestawić z ognia i dodać śmietanę bądź jogurt. Do powstałego sosu dodać zioła prowansalskie. Zlać warzywa sosem, na wierzch dodać starty ser żółty. Zapiec w piecu ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni. SMACZNEGO!!!