Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne zapiekane w sosie beszamelowym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Warzywa gotujemy ok. 10 minut w wodzie przyprawionej liściem laurowym i zielem angielskim. Można dodać także przekrojony na 2 części ząbek czosnku. Ugotowane warzywa odcedzić, włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać beszamelem.
SOS: masło rozpuścić, dodać mąkę. Następnie zalać sos szklanką wywaru z ugotowanych warzyw, zestawić z ognia i dodać śmietanę bądź jogurt. Do powstałego sosu dodać zioła prowansalskie. Zlać warzywa sosem, na wierzch dodać starty ser żółty. Zapiec w piecu ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni. SMACZNEGO!!!