Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne zapiekane w sosie beszamelowym.
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5056
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 615
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2393
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5056
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 615
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2393
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Składniki
Warzywa gotujemy ok. 10 minut w wodzie przyprawionej liściem laurowym i zielem angielskim. Można dodać także przekrojony na 2 części ząbek czosnku. Ugotowane warzywa odcedzić, włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać beszamelem.
SOS: masło rozpuścić, dodać mąkę. Następnie zalać sos szklanką wywaru z ugotowanych warzyw, zestawić z ognia i dodać śmietanę bądź jogurt. Do powstałego sosu dodać zioła prowansalskie. Zlać warzywa sosem, na wierzch dodać starty ser żółty. Zapiec w piecu ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni. SMACZNEGO!!!