Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne zapiekane w sosie beszamelowym.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9264
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3027
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1207
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 246
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9264
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3027
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1207
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 246
Składniki
Warzywa gotujemy ok. 10 minut w wodzie przyprawionej liściem laurowym i zielem angielskim. Można dodać także przekrojony na 2 części ząbek czosnku. Ugotowane warzywa odcedzić, włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać beszamelem.
SOS: masło rozpuścić, dodać mąkę. Następnie zalać sos szklanką wywaru z ugotowanych warzyw, zestawić z ognia i dodać śmietanę bądź jogurt. Do powstałego sosu dodać zioła prowansalskie. Zlać warzywa sosem, na wierzch dodać starty ser żółty. Zapiec w piecu ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni. SMACZNEGO!!!