Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa z woka z makaronem i parmezanem

Warzywa z woka z makaronem i parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 623

Dodano:

Odsłon: 1471

Szybkie danie, zdrowe i smaczne. Więcej na: http://projectswithtaste.blogspot.com/

Składniki

  • 1 ogórek
  • 1 marchewka
  • sok z 1/2 cytryny
  • szczypta czarnego pieprzu
  • szczypta soli
  • 1 cebula dymka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 garści sezamu
  • 1 łyżka oleju
  • makaron spaghetti
  • starty parmezan
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Warzywa z woka z makaronem i parmezanem

Przygotowanie

  1. Najpierw musimy przygotować wszystkie składniki potrawy. Ogórka dokładnie myjemy, suszymy i ścieramy na tarce na podłużne paski. Podobnie robimy w przypadku marchewki. Marchewkę, myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na podłużne paski. Cebulkę i czosnek obieramy i kroimy na drobne kawałki. Sezam smażymy przez 1 minutę na patelni bez tłuszczu aż się zarumieni. Ser parmezan ścieramy na tarce. Wyciskamy sok z połówki cytryny. Między czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Potem rozgrzewamy woka, dodajemy olej, a następnie wrzucamy cebule i czosnek. Smażymy je przez 2 minuty aż cebula zmięknie. Najpierw dodajemy marchewkę i smażymy przez 2 minut, a potem ogórka i też smażymy przez 2 minuty, aż wszystkie warzywa będą usmażone, ale nadal chrupkie. Skropić warzywa sokiem z cytryny, posypać sezamem, wymieszać i podsmażyć przez 2-3 minuty do podgrzania. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz kładziemy makaron, potem wykładamy warzywa i posypujemy serem. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń