Do góry

Dania główne Przepis na:

Warzywa z wolnowaru

Warzywa z wolnowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 518

Dodano:

Odsłon: 1720

Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1/2 główki małej młodej kapusty
  • 6-8 Marchewek
  • 1 cukinia
  • 1 por (biała część)
  • 700 g pieczarek
  • 1 puszka pomidorów
  • Sól, pieprz, chili, sos sojowy
  • Natka bazylii
  • Natka Kolendry
  • Przecier pomidorowy
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Warzywa z wolnowaru

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować.
    Marchew i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Por pokroić na plasterki.
    Pieczarki pokroić na 4 części (większe na 6).
    Wszystko przełożyć do wolnowaru. Zalać pomidorami z puszki.Doprawić solą, pieprzem, Chili oraz sosem sojowym oraz dodać odrobinę przecieru.

    Wolnowar ustawić na duży ogień na ok 4 godziny.
    Po upływie tego czasu sprawdzić czy warzywa są miękkie. Jeśli tak doprawić do smaku oraz dodać poszatkowaną bazylię i kolendrę.
    Wszystko wymieszać i podawać.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń