Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dzisiaj danie jednogarnkowe, zawierające cukinię marchewkę , pomidory z puszki oraz paprykę czerwona. Danie pożywne i smaczne . Polecam
garnek, patelnia, nóż, łyżka , deska do krojenia,
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 676
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 676
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć odciąć końcówki pokroić w większą kostkę , kiełbasę pokroić w plasterki , cebulę obrać i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej lub masło klarowne , włożyć pokrojoną kiełbasę i lekko podsmażyć. Dodać pokrojoną cebulę zmniejszyć płomień ognia, podsmażać do zeszklenia cebuli. Następnie dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w paseczki lub kostkę paprykę czerwoną. Podsmażać około 10 minut pod przykryciem. Do całości wlać bulionu według uznania , dodać startą marchewkę , liście laurowe i ziele angielskie. Całość gotować około 5 minut , dodać pokrojoną cukinię i gotować do miękkości cukinii. Gdy cukinia jest prawie miękka dodać odsączoną z zalewy fasolkę szparagową oraz pomidory krojone z puszki, doprawić przyprawami, wymieszać doprowadzić do zagotowania. Wyłączyć i gotowe. Smacznego