Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne gołąbki,są bardzo smaczne, i dietetyczne.Serdecznie polecam:)
Kasze i ryż ugotować,dzień wcześniej prze 30min.zostawić pod przykryciem.
Cebule drobno pokrojone zeszklić.Dodać drobno pokrojone pieczarki i usmażyć.
Na osobnej patelni usmażyć warzywa.
Dać po usmażeniu do pieczarek,na końcu posiekaną natkę pietruszki.
W kapustach wyciąć głąby,dać do garnka i sparzać ,odrywając liście.
W liścich wyciąć twarde łodygi.
Rondel wyścielić liśćmi kapusty,żeby nam się gołąbki nie przypaliły podczas gotowania.
Farsz nakładać na liście ,zawijać i kłaść do rondla.
Ja daję kilka ziaren ziela angielskiego i kilka liści laurowych,ale to już jak uważacie.Zalać drobiowym bulionem i gotować na małym ogniu w zależności jak duże naczynie około 1 godz.Zostawić pod przykryciem w chlodnym miejscu,potem uchylić pokrywkę.
Kilka pieczarek podsmażyć na łyżeczce masła ,skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały.Na końcu dodać posiekaną natkę i wyłożyć na gołąbki.
Smacznego życzę!
Uwielbiam gołąbki! Jest to jedno z tych dań, które przypomina dzieciństwo. Je...
Odsłon: 18804
pracochłonne danie, jak każde gołąbki, ale przepyszne
Odsłon: 13438
Kochamy tradycyjne dania kuchni polskiej. Jednak nadszedł ten czas, by trochę...
Odsłon: 8336
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 106
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 180
To dzięki stosowaniu diety SIRT, Adele schudła ok. 40 kg. Influencerka Modern...
Odsłon: 104
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 106
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 180
To dzięki stosowaniu diety SIRT, Adele schudła ok. 40 kg. Influencerka Modern...
Odsłon: 104
Składniki
Kasze i ryż ugotować,dzień wcześniej prze 30min.zostawić pod przykryciem. Cebule drobno pokrojone zeszklić.Dodać drobno pokrojone pieczarki i usmażyć. Na osobnej patelni usmażyć warzywa. Dać po usmażeniu do pieczarek,na końcu posiekaną natkę pietruszki. W kapustach wyciąć głąby,dać do garnka i sparzać ,odrywając liście. W liścich wyciąć twarde łodygi.
Rondel wyścielić liśćmi kapusty,żeby nam się gołąbki nie przypaliły podczas gotowania. Farsz nakładać na liście ,zawijać i kłaść do rondla. Ja daję kilka ziaren ziela angielskiego i kilka liści laurowych,ale to już jak uważacie.Zalać drobiowym bulionem i gotować na małym ogniu w zależności jak duże naczynie około 1 godz.Zostawić pod przykryciem w chlodnym miejscu,potem uchylić pokrywkę.
Kilka pieczarek podsmażyć na łyżeczce masła ,skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały.Na końcu dodać posiekaną natkę i wyłożyć na gołąbki.
Smacznego życzę!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z serem - przepis babci
Dania główne
Pizza calzone
Dania główne
Ryż z bakłażanem i fasolką
Dania główne
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Pierogi z serem - przepis babci
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 106
Pizza calzone
Kto z nas nie lubi pizzy? Przygotowana na chrupiącym, drożdżowym cieście z ul...
Odsłon: 109