Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne gołąbki,są bardzo smaczne, i dietetyczne.Serdecznie polecam:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27239
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27239
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Kasze i ryż ugotować,dzień wcześniej prze 30min.zostawić pod przykryciem. Cebule drobno pokrojone zeszklić.Dodać drobno pokrojone pieczarki i usmażyć. Na osobnej patelni usmażyć warzywa. Dać po usmażeniu do pieczarek,na końcu posiekaną natkę pietruszki. W kapustach wyciąć głąby,dać do garnka i sparzać ,odrywając liście. W liścich wyciąć twarde łodygi.
Rondel wyścielić liśćmi kapusty,żeby nam się gołąbki nie przypaliły podczas gotowania. Farsz nakładać na liście ,zawijać i kłaść do rondla. Ja daję kilka ziaren ziela angielskiego i kilka liści laurowych,ale to już jak uważacie.Zalać drobiowym bulionem i gotować na małym ogniu w zależności jak duże naczynie około 1 godz.Zostawić pod przykryciem w chlodnym miejscu,potem uchylić pokrywkę.
Kilka pieczarek podsmażyć na łyżeczce masła ,skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały.Na końcu dodać posiekaną natkę i wyłożyć na gołąbki.
Smacznego życzę!