Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne gołąbki,są bardzo smaczne, i dietetyczne.Serdecznie polecam:)
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105054
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5909
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105054
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5909
Składniki
Kasze i ryż ugotować,dzień wcześniej prze 30min.zostawić pod przykryciem. Cebule drobno pokrojone zeszklić.Dodać drobno pokrojone pieczarki i usmażyć. Na osobnej patelni usmażyć warzywa. Dać po usmażeniu do pieczarek,na końcu posiekaną natkę pietruszki. W kapustach wyciąć głąby,dać do garnka i sparzać ,odrywając liście. W liścich wyciąć twarde łodygi.
Rondel wyścielić liśćmi kapusty,żeby nam się gołąbki nie przypaliły podczas gotowania. Farsz nakładać na liście ,zawijać i kłaść do rondla. Ja daję kilka ziaren ziela angielskiego i kilka liści laurowych,ale to już jak uważacie.Zalać drobiowym bulionem i gotować na małym ogniu w zależności jak duże naczynie około 1 godz.Zostawić pod przykryciem w chlodnym miejscu,potem uchylić pokrywkę.
Kilka pieczarek podsmażyć na łyżeczce masła ,skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały.Na końcu dodać posiekaną natkę i wyłożyć na gołąbki.
Smacznego życzę!