Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne gołąbki,są bardzo smaczne, i dietetyczne.Serdecznie polecam:)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254497
Polecam.
Odsłon: 1537
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1883
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254497
Polecam.
Odsłon: 1537
Składniki
Kasze i ryż ugotować,dzień wcześniej prze 30min.zostawić pod przykryciem. Cebule drobno pokrojone zeszklić.Dodać drobno pokrojone pieczarki i usmażyć. Na osobnej patelni usmażyć warzywa. Dać po usmażeniu do pieczarek,na końcu posiekaną natkę pietruszki. W kapustach wyciąć głąby,dać do garnka i sparzać ,odrywając liście. W liścich wyciąć twarde łodygi.
Rondel wyścielić liśćmi kapusty,żeby nam się gołąbki nie przypaliły podczas gotowania. Farsz nakładać na liście ,zawijać i kłaść do rondla. Ja daję kilka ziaren ziela angielskiego i kilka liści laurowych,ale to już jak uważacie.Zalać drobiowym bulionem i gotować na małym ogniu w zależności jak duże naczynie około 1 godz.Zostawić pod przykryciem w chlodnym miejscu,potem uchylić pokrywkę.
Kilka pieczarek podsmażyć na łyżeczce masła ,skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały.Na końcu dodać posiekaną natkę i wyłożyć na gołąbki.
Smacznego życzę!