Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane w piekarniku kotleciki , które wyśmienicie łączą się z sosem czosnkowym.
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1114
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 109
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 202
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 309
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1114
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 109
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 202
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 309
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu ( u mnie 20 minut). Odstawiamy do przestygnięcia. Cukinię kroimy w drobną kostkę , to samo robimy z papryką i cebulą. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę , po chwili dodajemy warzywa i smażymy krótko ( ok. 8 min ) na dość dużym ogniu. Do miski z kaszą dodajemy podsmażone warzywa oraz wbijamy jedno jajko, mieszamy składniki i formujemy kotleciki. Do rozgrzanego do180 stopni piekarnika wstawiamy nasze pulpeciki i zapiekamy na środkowej półce z funkcją góra - dół przez ok. 30 minut. Sos czosnkowy: do miseczki wrzucamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dodajemy jogurt naturalny oraz majonez, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Smacznego :)