Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane w piekarniku kotleciki , które wyśmienicie łączą się z sosem czosnkowym.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 478
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9635
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 478
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9635
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu ( u mnie 20 minut). Odstawiamy do przestygnięcia. Cukinię kroimy w drobną kostkę , to samo robimy z papryką i cebulą. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulę , po chwili dodajemy warzywa i smażymy krótko ( ok. 8 min ) na dość dużym ogniu. Do miski z kaszą dodajemy podsmażone warzywa oraz wbijamy jedno jajko, mieszamy składniki i formujemy kotleciki. Do rozgrzanego do180 stopni piekarnika wstawiamy nasze pulpeciki i zapiekamy na środkowej półce z funkcją góra - dół przez ok. 30 minut. Sos czosnkowy: do miseczki wrzucamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dodajemy jogurt naturalny oraz majonez, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Smacznego :)