Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami

Wątróbka drobiowa  duszona z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2548

Dodano:

Odsłon: 7737

Wątróbkę nie wszyscy lubią, ale na pewno nie powinni opierać się przed smakiem tej drobiowej. Taką też dziś polecam.

Składniki

  • 40 dag. wątróbki drobiowej
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • sól,pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę dobrze płuczemy i chwilę trzymamy na durszlaku,żeby ociekła z wody.

    Cebulę kroimy w kostkę i podduszamy na patelni, do momentu, aż trochę zmięknie.

    Dodajemy wątróbkę, nakrywamy i dusimy ok 15 min, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Wrzucamy pokrojone w małe kawałki jabłko i jeszcze dusimy dalej po przykryciem ,aż jabłko

    dokładnie zmięknie i połączy się z cebulą.

    Podajemy z ziemniaczkami i surówką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń