Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki sposób przyrzadzania watróbki. Jedynym skladnikiem, który ja odróznia od innych dan tego typu jest dobry, hiszpanski koniak. A skoro juz uzywamy wysokorocentowego trunek, to mozna ja równiez bez problemu flambirowac i to dodaje jej wyjatkowych walorów smakowych i wizualnych.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 354
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1608
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 354
Składniki
Watróbka zawiera wprawdzie duze ilosci witaminy A, ale pochlania równiez w ciagu calego zycia wszystkie trucizny z organizmu, dlatego wskazane jest spozywanie watróbki mlodych zwierzat - w tym wypadku najlepiej nadaje sie do tego watróbka cieleca. Nalezy tez wybrac koniak dobego gatunku. Nie zuzywamy go duzo, wiec reszta pozostaje do degustacji, ale dobra jakosc alkoholu gwarantuje tez dobry smak potrawy.
Cebule pokroic i smazyc w duzej ilosci oliwy na zloty kolor. Watróbke pokroic w paski szeokosci. ok. 2 cm, dodac do cebuli, podsmazyc ze wszystkich stron, dodac koniak. Wysokoprocentowy koniak sprawia, ze mazna ja tez flambirowac 20-30 sek. ale to rada jedynie dla doswiadczonych kucharzy. Na koniec doprawic sola i pieprzem.
Podawac bezposrednio do spozycia, najlepiej z ziemniakami.