Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka na obiad? Wiele osób kręci nosem, gdy słyszy taką wiadomość. Niedoceniana wątróbka drobiowa zaskoczy cię swoim smakiem i delikatnością, a pełen obiad wykonasz w 30 minut. Mięso z wątróbki wychodzi miękkie, a kremowy sos śmietanowy stanowi doskonałe dopełnienie. Pamiętaj o dodatkach! Tłuczone ziemniaki świetnie współgrają z drobiem. Daj wątróbce drugą szansę, a efekt na pewno przyjemnie cię zaskoczy.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Przygotuj wątróbki drobiowe. Umyj je, oczyść z błonek i zielonych części, a następnie umieść w misce, zalej mlekiem i pozostaw na godzinę. Po tym czasie wyjmij i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej tłuszcz, wrzuć obraną i pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę przesmażaj. Gdy cebula jest już błyszcząca, a czosnek zacznie pachnieć, dorzuć pokrojone w plasterki pieczarki i duś na wolnym ogniu, aż grzyby zmiękną.
Po tym czasie dorzuć wątróbki i pokrojone w ósemki jabłka (bez gniazd nasiennych). Przesmażaj około 10 minut. Następnie wyjmij jabłka (były potrzebne tylko po to, by zneutralizować gorzki smak wątróbki), dopraw danie solą i czarnym pieprzem, wlej śmietanę i duś około 5 minut. Posyp wątróbkę posiekaną natką pietruszki oraz kawałkami ostrej papryczki bez nasion. Od razu podawaj.