Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5000
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14115
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3270
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1116
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5000
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 14115
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3270
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1116
Składniki
Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć. Obsypać grubo solą ze wszystkich stron. Ma być biała. Obsmażyć na suchej patelni. Wątróbka zrobi się jak poduszka. Następnie wątróbkę dokładnie umyć pod ciepłą bieżącą wodą. Osuszyć i pokroić na plastry. Ładnie się kroi. Plastry oprószyć mąką pszenną. Nadmiar mąki strzepnąć. Usmażyć na oleju rzepakowym. Zdjąć z patelni na talerz. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w piórka cebulę oraz usmażyć pokrojone w plasterki jabłka. Wcześniej obrane i pozbawione gniazd nasiennych. Jabłka nie mogą się rozpaść. Wątróbkę przełożyć na patelnię i jeszcze kilka minut smażyć wszystko na wolnym ogniu. Dodać majeranek, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Danie serwować udekorowane listkami mięty. Smacznego.