Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 58
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 298
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 677
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3414
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 58
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 298
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 677
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3414
Składniki
Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć. Obsypać grubo solą ze wszystkich stron. Ma być biała. Obsmażyć na suchej patelni. Wątróbka zrobi się jak poduszka. Następnie wątróbkę dokładnie umyć pod ciepłą bieżącą wodą. Osuszyć i pokroić na plastry. Ładnie się kroi. Plastry oprószyć mąką pszenną. Nadmiar mąki strzepnąć. Usmażyć na oleju rzepakowym. Zdjąć z patelni na talerz. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w piórka cebulę oraz usmażyć pokrojone w plasterki jabłka. Wcześniej obrane i pozbawione gniazd nasiennych. Jabłka nie mogą się rozpaść. Wątróbkę przełożyć na patelnię i jeszcze kilka minut smażyć wszystko na wolnym ogniu. Dodać majeranek, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Danie serwować udekorowane listkami mięty. Smacznego.