Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 63
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 121
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 45
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 48
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 40
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 63
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 121
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 45
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 48
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 40
Składniki
Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć. Obsypać grubo solą ze wszystkich stron. Ma być biała. Obsmażyć na suchej patelni. Wątróbka zrobi się jak poduszka. Następnie wątróbkę dokładnie umyć pod ciepłą bieżącą wodą. Osuszyć i pokroić na plastry. Ładnie się kroi. Plastry oprószyć mąką pszenną. Nadmiar mąki strzepnąć. Usmażyć na oleju rzepakowym. Zdjąć z patelni na talerz. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w piórka cebulę oraz usmażyć pokrojone w plasterki jabłka. Wcześniej obrane i pozbawione gniazd nasiennych. Jabłka nie mogą się rozpaść. Wątróbkę przełożyć na patelnię i jeszcze kilka minut smażyć wszystko na wolnym ogniu. Dodać majeranek, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Danie serwować udekorowane listkami mięty. Smacznego.