Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1163
Dodano: 06.10.2011
Odsłon: 11970
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Wątrobę zalać mlekiem i moczyć co najmniej 2h (wątroba będzie mniej gorzka, bardziej delikatna i miększa). Cebulę pokroić w piórka, jabłka w szesnastki. Roztopić masło w małym garnczku i dodać cebulę i smażyć, aż zmięknie, wtedy dodać jabłka i szczyptę majeranku i dusić, aż jabłka zmiękną ale nie rozpadną się całkowicie. Wątrobę wyjąć z mleka, pokroić w paski, każdy kawałek obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju (wątroby nie powinno się smażyć za długo ponieważ zrobi się twarda). Po usmażeniu posolić (nie wcześniej, bo stwardnieje), połączyć z cebulą i jabłkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ola100 06 października 2011Zgłoś do usunięcia
po co maka a maslo klarowane chyba musi byc?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kermeet 06 października 2011Zgłoś do usunięcia
Ja wolę wieprzową ale dzieci chyba wolą drobiową bo jest delikatniejsza., Pozdrawiam4 Kto głosował? | Odpowiedz