Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka, lekko słodkawa, z nutą pikantności... wątróbka wieprzowa
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1735
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1204572
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1735
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1204572
Składniki
Wątróbkę czyścimy i kroimy w mniejsze kawałki, następnie moczymy w mleku, tak 2 godziny. Dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy w mące, pieczemy na dobrze rozgrzanym oleju, bardzo szybko z obu stron, chodzi tylko o to by się ścięła, im dłużej będziemy ją piec tym będzie twardsza i zacznie strzelać na patelni.
Cebulę kroimy w krążki, a jabłko ścieramy na tarce, podsmażamy na tłuszczu z wątróbek, dodajemy miód, sól, pieprz, kmin rzymski, oraz przecier pomidorowy. Gdy cebula zmięknie i jabłko się rozpadnie sosik jest gotowy, możemy podgrzać przez chwile w nim wątróbki, podajemy z ziemniakami i surówką z młodej kapusty.
Pamiętajmy że NIGDY, PRZENIGDY nie solimy wątróbki, bo będzie twarda, doprawiamy tylko sos.