Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. Pewnie każdy powie, że wątróbka to dość specyficzne mięso. Jednak jej właściwości zdrowotne są tak duże, że warto ją włączyć do naszej diety. W połączeniu z pomarańczą, sałatą oraz wyśmienitym sosem tworzy wspaniałe danie. :)
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164798
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164798
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
Proponuję zacząć od przygotowania sosu. W miseczce połączyć ze sobą oliwę, ocet, musztardę oraz sok z cytryny, wymieszać. Dodać posiekaną zieleninę oraz zmiażdżony czosnek. Sos dokładnie wymieszać i odstawić do przegryzienia smaków.
Chleb tostowy pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i usmażyć chleb na grzanki.
Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek, dokładnie wysuszyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i na dużym ogniu smażyć wątróbkę z dwóch stron. Wątróbka będzie strzelać, dlatego warto przygotować się w pokrywkę, którą będziemy mogli się osłonić.
Pomarańcze obrać oraz wyfiletować.
Gotową wątróbkę posolić i popieprzyć oraz pokroić w plastry. Na talerzu ułożyć sałatę, wątróbkę, pomarańcze. Całość polać sosem oraz posypać grzankami. Smacznego! :)