Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. Pewnie każdy powie, że wątróbka to dość specyficzne mięso. Jednak jej właściwości zdrowotne są tak duże, że warto ją włączyć do naszej diety. W połączeniu z pomarańczą, sałatą oraz wyśmienitym sosem tworzy wspaniałe danie. :)
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1709
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35043
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 172
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 5347
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 179
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1709
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35043
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 172
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 5347
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 179
Składniki
Proponuję zacząć od przygotowania sosu. W miseczce połączyć ze sobą oliwę, ocet, musztardę oraz sok z cytryny, wymieszać. Dodać posiekaną zieleninę oraz zmiażdżony czosnek. Sos dokładnie wymieszać i odstawić do przegryzienia smaków.
Chleb tostowy pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i usmażyć chleb na grzanki.
Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek, dokładnie wysuszyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i na dużym ogniu smażyć wątróbkę z dwóch stron. Wątróbka będzie strzelać, dlatego warto przygotować się w pokrywkę, którą będziemy mogli się osłonić.
Pomarańcze obrać oraz wyfiletować.
Gotową wątróbkę posolić i popieprzyć oraz pokroić w plastry. Na talerzu ułożyć sałatę, wątróbkę, pomarańcze. Całość polać sosem oraz posypać grzankami. Smacznego! :)