Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. Pewnie każdy powie, że wątróbka to dość specyficzne mięso. Jednak jej właściwości zdrowotne są tak duże, że warto ją włączyć do naszej diety. W połączeniu z pomarańczą, sałatą oraz wyśmienitym sosem tworzy wspaniałe danie. :)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3532
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 899
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 155
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3532
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 899
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 155
Składniki
Proponuję zacząć od przygotowania sosu. W miseczce połączyć ze sobą oliwę, ocet, musztardę oraz sok z cytryny, wymieszać. Dodać posiekaną zieleninę oraz zmiażdżony czosnek. Sos dokładnie wymieszać i odstawić do przegryzienia smaków.
Chleb tostowy pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i usmażyć chleb na grzanki.
Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek, dokładnie wysuszyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i na dużym ogniu smażyć wątróbkę z dwóch stron. Wątróbka będzie strzelać, dlatego warto przygotować się w pokrywkę, którą będziemy mogli się osłonić.
Pomarańcze obrać oraz wyfiletować.
Gotową wątróbkę posolić i popieprzyć oraz pokroić w plastry. Na talerzu ułożyć sałatę, wątróbkę, pomarańcze. Całość polać sosem oraz posypać grzankami. Smacznego! :)