Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbki drobiowe duszone z cebulką podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty i papryk.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 322
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1113
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4137
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 322
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1113
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4137
Składniki
Wątróbki myjemy, wycinamy z nich ścięgniste żyłki i moczymy w zimnej wodzie.
Wymoczone wątróbki osączamy z wody i smażymy na gorącym tłuszczu kilkakrotnie je przewracając na drugą stronę. Do smażących się wątróbek dodajemy obraną i pokrojoną w pół plastry cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. W między czasie gdy duszą się wątróbki gotujemy ziemniaki.
Uduszone wątróbki podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk. Smacznego!!!