Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbki drobiowe duszone z cebulką.

Wątróbki drobiowe duszone z cebulką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1448 Ocena: 18789

Dodano:

Odsłon: 442

Wątróbki drobiowe duszone z cebulką podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty i papryk.

Składniki

  • wątróbki drobiowe 70 dag
  • cebula 2 szt.
  • ziemniaki 6-8 szt
  • sałatka z kapusty i papryk
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbki myjemy, wycinamy z nich ścięgniste żyłki i moczymy w zimnej wodzie.

  2. Wymoczone wątróbki osączamy z wody i smażymy na gorącym tłuszczu kilkakrotnie je przewracając na drugą stronę. Do smażących się wątróbek dodajemy obraną i pokrojoną w pół plastry cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. W między czasie gdy duszą się wątróbki gotujemy ziemniaki.

  3. Uduszone wątróbki podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń