Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbki drobiowe duszone z cebulką podane z ziemniakami i sałatką warzywną z kapusty i papryk.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 483
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9981
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13458
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2719
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 483
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9981
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13458
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2719
Składniki
Wątróbki myjemy, wycinamy z nich ścięgniste żyłki i moczymy w zimnej wodzie.
Wymoczone wątróbki osączamy z wody i smażymy na gorącym tłuszczu kilkakrotnie je przewracając na drugą stronę. Do smażących się wątróbek dodajemy obraną i pokrojoną w pół plastry cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. W między czasie gdy duszą się wątróbki gotujemy ziemniaki.
Uduszone wątróbki podajemy z ugotowanymi ziemniakami i sałatką z kapusty i papryk. Smacznego!!!