Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbki z warzywami i jabłkiem

Wątróbki z warzywami i jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 691

Dodano:

Odsłon: 96

Wątróbki z kurczaka z warzywami i jabłkiem, podane z ryżem i brokułem to pomysł na smaczne danie obiadowe. Wątróbki można podawać z ryżem, pieczywem, ziemniakami lub kaszą.

Składniki

  • wątróbki z kurczaka 50 dag
  • cebula 1 sztuka
  • dynia 20-25 dag
  • papryka 1 sztuka
  • jabłko winne 1 sztuka
  • masło 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • papryka wędzona słodka mielona 1 łyżeczka
  • mleko 0,5 szklanki
  • śmietana 2 łyżki
  • majeranek suszony 1 łyżka
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wątróbki z warzywami i jabłkiem

Przygotowanie

  1. Paprykę i dynię oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać dynię z papryką, chwilę podsmażyć.

  2. Wątróbki oczyścić z błonek, zalać mlekiem i moczyć około 20 minut. Następnie osączyć i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Warzywa i wątróbkę przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem.

  3. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko, wsypać roztarty majeranek i gotować do miękkości. Śmietanę wymieszać z mieloną papryką, połączyć z sosem, doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewaeu 25 listopada Wszystkie smaki dobrze się łączą :)Jest łapka :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń